My 95 f250 has no spark, help?? - 460 Ford Forum
Chilly's Garage A place for non-460 banter.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-26-2009, 06:34 PM Thread Starter
Senior Member
 
f250_mike's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Rensselaer, Indiana
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
My 95 f250 has no spark, help??

I went to work and it was fine. After work it wouldn't start.
I did a spark check and nothing.
So I replaced the coil, cap, and rotor.
Still nothing.
Then I replaced the remote mounted ignition control module and no spark.
If I'm thinking right the pickup coil in the distributor and the PCM are the only parts left to replace.
Help me out guys. What should I check or replace next?
I have no idea what to do. Iv'e already wasted enough $$ on parts I didn't need.
Thanks,
mike

Guess I should have just got a ride home and asked some ?? before replacing parts.
f250_mike is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-26-2009, 06:46 PM
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Deptford N.J.
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
i use a good dist. with a ground wire hooked to it. plug it in,key on and spin it,, if you hear the injectors clicking and have spark from coil. you know its in the dist.. one of my cheap diag. tools.. worked great over the years.. if still no spark check into the EEC power relay

79 mustang 460, 66 comet 351c 4v 4spd
460stang79 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-26-2009, 06:55 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: WAY up in the U.P. of M.I.
Posts: 876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Check for power at the coil connector (small flat rectangle 2 wire connector) on the red wire with the key on with a test-light. If you have power there, then check for intermittent ground on the green wire at the coil connector. Hook your test-light to the pos. side of the battery and have someone crank the truck over while your on the green wire. Your test-light should flash. If you have no flash it's either the module or pickup. Since you already replaced the module I would say the pickup is bad. If you have no power at the coil at all, you have a broken wire or fuse link somewhere.

557ci 70 Maverick, [email protected] 1.25 60ft.... So far....
A70Maverick is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-26-2009, 07:21 PM Thread Starter
Senior Member
 
f250_mike's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Rensselaer, Indiana
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Thanks guys,
I did have voltage at the coil. Didn't try checking the green wire while cranking.
f250_mike is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-27-2009, 12:54 AM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: vancouver, washington
Posts: 607
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
 
might check the pcm relay and the fuse for it if you don't hear your fuel pump run
tubais is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-06-2009, 12:35 AM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: vancouver, washington
Posts: 607
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
 
fixed??????
tubais is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 460 Ford Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome