Need some help with this one guys.. - 460 Ford Forum
Chilly's Garage A place for non-460 banter.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-28-2009, 01:05 AM Thread Starter
AKB
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Crystal Lake, IL
Posts: 618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Need some help with this one guys..

Alright.. I haven't been on here in a while because my computer crapped out on me . I recently bought a '66 Fairlane 2-door "fastback" from Southern Missouri. The car is in great shape, but it does have a few interesting issues. The one that needs to be addressed first is the speedo not working. The car has a newer 302 mated to the 4 speed trans from an '89 Crown Vic. The owner told me that the speedo stopped working recently, so I figured it was just something along the lines of a snapped cable. But when I went under the car I found the cable and gear tied up.. It seems as though he did not adapt the old cable to the new trans when he installed it, which is why it doesn't work. So my question is this: Do any of you know how I can adapt the old setup to the new trans? I haven't taken an in depth look at the trans itself, but obviously something doesn't fit if he didn't hook the speedo up. Any help/suggestions are greatly appreciated.
AKB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-28-2009, 07:48 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: fargo, nd
Posts: 1,656
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
id be more worried about the throttle valve cable not being hooked up... i think lokar makes an adapter for it but if its not hooked up the aod can toast itself, then id worry about the speedo... or if you want to make it easier just swap in a c-4 then all youd need is the speedo cable

just another dual quad 545 :-)
darrin1999 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-28-2009, 08:16 PM Thread Starter
AKB
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Crystal Lake, IL
Posts: 618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
How can I tell if that valve you mentioned is hooked up or not? BTW, is the C4 what my car originally came with?
AKB is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the 460 Ford Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome